Data gedreven


Wat maakt een bedrijf “data gedreven”? Dat is geen exacte wetenschap. Het hangt in hoge mate af van de volwassenheid (en fase) van een bedrijf in relatie tot data en data afhandeling.

Als een bedrijf start met het bouwen van (geautomatiseerde) rapportages en alarmeringen gebaseerd op (bijna) real time actuele data, dan is dat al een flinke stap naar “data gedreven”.
Indien dit geregeld is, kan een bedrijf naar het verklaren van het “wat“. Wat gebeurde wanneer.


Een stap verder op deze weg is het kunnen doen van analyses. Het “wat” is geregeld, maar nu wil je de stap maken naar het “waarom“.

Kun je de data-gegevens (de “wat”) verklaren  door de inzichten die analyse je geeft? Dat is een grote volgende stap in het “data gedreven” maken van je organisatie.

Als ook hiervoor een systeem en/of werkwijze ingeregeld is, kan de stap gemaakt worden naar “voorspellend” door bijvoorbeeld modelleren of forecasting.

In dit raamwerk is de stap naar optimalisatie een volgende. 

Dit is zeker niet alleen maar een kwestie van de juiste technologie inzetten. Uiteraard is dat een belangrijke randvoorwaarde. Maar minstens zo belangrijk is het inzetten van (en ondersteunen door) mensen en processen om stappen te maken naar het doel, een “data gedreven” organisatie.

Het zou een gegeven moeten zijn dat je jouw betekenis van “data gedreven” meeneemt in ontwerp, ontwikkeling en de operatie. Ingebed in de manier van werken.

Dan wordt technologie een middel om een doel te bereiken!

En vergeet niet dat dit op ieder niveau kan. Of je nou waarde wil halen uit je logging en metrics van een technische infrastructuur (netwerken en systemen), of wilt weten hoe je website het “doet” als het gaat om promotie of klantbeleving, of wilt begrijpen hoe de gegevensstroom werkt van  order aanname tot levering en facturering.

Een opmerking die me is bijgebleven zegt dat “zonder de data ben je gewoon nog een persoon met een mening”

Dat vat goed samen hoe ik in mijn (lange) werk avonturen vaak heb gezien hoe beslissingen werden benaderd of genomen. (En om eerlijk te zijn, ik heb daar zelf ook aan meegedaan)

Gelukkig is het pad naar inzicht een eenrichtings-pad. Als je de kracht hebt ervaren van inzicht gebaseerd op de analyse van gegevens, als je een vraag kunt stellen die beantwoord wordt met een onderbouwing van gegevens, dan is het zeer waarschijnlijk dat je niet meer terug wil naar besturing op alleen maar het “onderbuik” gevoel. 

Dit zijn natuurlijk slechts een paar “hoog over” gedachten over de stappen die je kunt nemen. In volgende blogs zal ik wat dieper ingaan op de diverse onderdelen die bijdragen aan een data gedreven organisatie.

Onthou: de data heb je al. Maak er gebruik van!

Werk ze en bedankt voor het lezen.

P.S., feedback, commentaar, meningen? Welkom. Laat ’t me weten op ruud@lochbook.com